27 Haziran 2018 Çarşamba

MHP, YİNE AKP'yi İKTİDARA TAŞIDI; Abdullah Çağrı ELGÜN


MHP, YİNE AKP'yi İKTİDARA TAŞIDI
Abdullah Çağrı ELGÜN


AKP'nin iktidara geldiği günden beri arkasında ve sağ kolu olarak bekleyen BAHÇELİ, kendisini, partisini ve dava arkadaşlarını değil; fakat AKP ve kadrolarını yeniden iktidar yapmayı başardı...
Her zor zamanda, ERDOĞAN'ın arkasında dimdik ve yalın kılıç duran BAHÇELİ, 24 Haziran 2018 seçimlerinde de AKP'ye her türden korumayı yaparak, onu iktidara taşımıştır.
AKP'deki küskün seçmenlerin, Millet Vekilliğinde MHP'ye yöneldiğini söylemek mümkün. Böylece küskünlerin AKP'ye  ders vermek istediği anlaşıldı.
İYİ  Partiden beklenen performans gelmedi....
En az % 20-25, hatta 30-35 beklentisi oluşmuşken % 10 küsürlerde kalması AKŞENER taraftarlarını zora soktu. “Millet İttifakı”nın(CHP, İYİ PARTİ, SP; DYP),  “Cumhur İttifakı” AKP, MHP, BBP, HÜDAPAR) karşısında çok çok sönük kalmasını anlamlandırmak mümkün gözükmüyor!.. Bu soru akılları her daim kurcalayacak…
İYİ Parti, MHP seçmeninin yarısının oylarını kaparak, meclise girmeyi başardı; fakat MHP'nin gerisinde kaldı. "MHP bitecek, bitti, bundan sonra esamesi okunmaz!..."  denirken, AKP küskünlerinden ve kendi kemikleşmiş oylarını koruyarak yükselişe geçti...
Muharrem İNCE, tek başına oyları yükseltmiş olmasına rağmen, başaramadı ve Erdoğan'ı geçemedi.  İYİ Partiye giden bütün oyları CHP'ye geri getirerek CHP oylarını toparladı ve yükseltmeyi başardı...
Bu seçimin tek ve yegana galibi herkesi ekarte ederek; söylemleri, ikna yöntemi, hitabeti, ve bütün medya ve devlet gücüyle parti, liderini ve toplumu ikna(!) eden AKP ve lideridir.
İYİ PARTİ, CHP'nin kendisine yönelmiş oylarını İNCE'nin gayretli çalışması ve AKŞENER'in Vekil Adaylarında:
Vekil Adayları belirlemedeki yanlış tercihleri,
Deneyimsiz ve acemi  teşkilat yöneticileri,
Ekip çalışması nedir, henüz  bilmeyen; fakat  sadece gayretkeş teşkilat organları;
YOL ARKADAŞLARINI YOLDA BULDUKLARINA DEĞİŞMESİ sebebiyle beklenen performansı gösteremedi ve kaybetti.
CHP, İnce'ye %30 verdi; ancak, vekillikte %22'ye düştü. Aradaki %8'lik oylar HDP' ye gitti ve HDP  varlığını korumuş oldu. Ne AKŞENER, ne de İNCE kendi il, ilçe ve yörelerinde beklenilen oyları alamadıkları gibi diğer partilerin çok altında kaldılar.
Enteresan bir arikmatik ortaya çıktı...
HDP,  üçüncü  PARTİ durumuna yükseldi. MHP,  AKP düne kadar birbirlerine ağza almadık sözlerle suçlarken, sarmaş dolaş, kuzu sarması oluverdiler...
Saadet Partisi de ümit edilen ve seçim öncesi halkta yarattığı rüzgarı seçimde yakalayamadı. Eğer bu seçim de bir şaiya yoksa(!?) Halk da anketler de hatta bazı duayenler de yanıldılar.
“Yine 24 Haziran'da gerçekleştirilen seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK PARTİ) %42.50, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) %22.68, Halkların Demokratik Partisi (HDP) %11.63, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) %11.13, İyi Parti (İYİ PARTİ) %10.01, Saadet Partisi (SAADET) %1.35, Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) %0.32, Vatan Partisi (VP) ise %0.24 oranında oy aldı.
 Bu oy oranlarına göre:AK PARTİ: 293, CHP: 146, HDP: 67, MHP:50, İYİ PARTİ: 44 Milletvekili ile TBMM'de yer alacaklar.”
Bütün partiler, bu sonuçlardan ders çıkarabilecek mi?. Aynı kökten gelerek ayrılan ve parça parça olan  ÜLKÜCÜLER (MHP - İYİ PARTİ ve BBP)si birleşebillir, AKP’yi dizginleyebilirler mi? 
HDP'den bir kısım vekil istifa edip CHP'ye geçebilir mi?
Bunları da zaman gösterecek...
Milletin verdiği karar enteresan ve bağlayıcı. Hiç olmayacak partiler ve organlar yan yana gelip, barış içinde geçen bir seçime imza attı.
Milletimizin verdiği bu kararın, ülkemize ve halkımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

KAYNAKLAR: 
1.https://www.cnnturk.com/turkiye/ysk-secim-sonuclari-il-il-cumhurbaskanligi-secim-sonuclari-ve-2018-oy-oranlari

          2.https://www.cnnturk.com/video/turkiye/iste-24-haziran-yurt-disi-secim-sonuclari

          3.http://www.posta.com.tr/yazarlar/yazgulu-aldogan/secim-sonuclari-kutsaldir-2016794

https://www.aydinpost.com/
          4. 24-haziran-secim-sonuclarina-iliskin-son-anket-iste-liderlerin-masasindaki- 
anket-son --341010h.htm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Translate